- ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
- استخدامی , انتخاب کنید و بشنوید , جدول برنامهها , حوادث , مجلههای هفتگی ایران وجهان , مجلههای هفتگی بخش آسمینون
- کد خبر 6291
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
true
true
true
true
سایز متن /
true

در آستانه هفته معلم یک مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش از حل مشکل اعتبار فرهنگیان و پرداخت مطالبات آنها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری میزان، مدیرکل دفتر وزارتی آموزش و پرورش با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای پرداخت مطالبات فرهنگیان سراسر کشور، گفت: بخش مهمی از مشکلات مربوط به تأمین بودجه دراین بخش حل شده است و براین اساس سعی داریم مطالبات فرهنگیان را در هفته معلم و تا ۱۹اردیبهشت پرداخت کنیم.
محمد فاضل که چند روز قبل نیز خبر از پرداخت این مطالبات داده بود، با بیان اینکه انشاءالله بتوانیم مطالبات فرهنگیان کشور را در زمان تعیین شده پرداخت کنیم، افزود: سعی داریم به مناسبت روز معلم مطالبات فرهنگیان را پرداخت کنیم تا خاطر این قشر از بابت مطالبات خود آسوده شود.
- برگزاری آزمون کتبی
فاضل همچنین در توضیح آخرین وضعیت برگزاری آزمون استخدامی و تدوین آییننامههای رتبهبندی معلمان به خبرگزاری تسنیم گفت: آییننامه اجرایی رتبهبندی در حال تنظیم است و پس از آن جهت اجرا به مدارس و مناطق ابلاغ میشود. پس از اخذ مجوز کتبی از سازمان مدیریت، ضوابط و جزئیات آزمون استخدامی هم اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که «مجوز کتبی آزمون استخدامی از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی ریاستجمهوری صادر شده است؟» گفت: اعطای مجوز بهصورت شفاهی اعلام شده، اما هنوز مجوز کتبی ابلاغ نشده است. به محض اینکه مجوز کتبی را از سازمان مدیریت اخذ کنیم، جزئیات و دستورالعملهای آزمون استخدامی را ابلاغ خواهیم کرد.هنوز جزئیات دقیقی اعلام نشده است، بنابراین نمیتوان اظهارنظر قطعی کرد اما قرار است تا فرزندان فرهنگیان، مربیان پیشدبستانی و نیروهای شرکتی در اولویت باشند.
مشاور وزیر آموزشوپرورش همچنین با اشاره به آغاز تنظیم آییننامه اجرایی طرح رتبهبندی افزود: فراخوانی را بهمنظور اعلام نظرات فرهنگیان درخصوص رتبهبندی اعلام کردهایم و از فرهنگیان تقاضا داریم تا پیشنهادها و نظرات خود را در رابطه با این طرح عنوان کنند تا بتوانیم آییننامه اجرایی را براساس نظرات فرهنگیان تدوین کنیم.
- ارسال گزارش استنکاف وزیر به قوه قضاییه
درحالیکه مسئولان آموزش و پرورش وعده پرداخت حقوق معلمان و استخدام نیروهای جدید را میدهند، روز گذشته ۱۲۷نفر از ۲۰۱نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس پس از استماع گزارش کمیسیون آموزش و پرورش درخصوص اجرای قانون الحاق ۲تبصره به ماده۱۷قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش رأی به ارسال آن به قوه قضاییه دادند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، به درخواست ۱۰نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص استنکاف وزارت آموزش و پرورش از اجرای قانون الحاق ۲تبصره به ماده ۱۷قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش گزارشی را آماده و به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارجاع داده بودند که امروز در دستور جلسه علنی مجلس قرار گرفت و پس از تصویب به قوه قضاییه ارسال شد.
- عمل به وعده
عباس مقتدایی، عضو کمیسیون آموزش مجلس در توضیح این خبر به همشهری گفت: وزیر محترم آموزش و پرورش مصوبه قبلی مجلس در این زمینه را اجرایی نکرد و اخطارهای متعدد هم به نتیجهای نرسید.نمایندگان نیز با استناد به آییننامه داخلی مجلس از حق خود استفاده کرده و گزارش استنکاف وزیر از قانون را به هیأت رئیسه تقدیم کردیم که به قوه قضاییه ارسال خواهد شد.
نماینده مردم اصفهان با بیان اینکه این حق ماست که وزیر را به قوه قضاییه معرفی کنیم تا این قوه موضوع را رسیدگی کند، افزود: حیف که احضار وزیر به دادگاه گرهی از مشکل مربیان پیشدبستانی و معلمان شرکتی باز نخواهد کرد اما باید این موضوع را اعلام میکردیم. در دولت قبل هم با حضور وزیر وقت جلسات متعددی برگزار شد و متعاقبا برای استخدام این افراد قانون وضع کردیم اما قانون اجرا نشد. درک میکنیم که محدودیتهای مالی برای دولت وجود دارد اما به هر حال هزاران نفر از فرزندان این ملت به قانون مجلس دلخوش کرده بودند.عدهای سالها به آموزش و پرورش خدمت کرده بودند و به قولها درباره استخدام آنها عمل نشد.
وی در پاسخ به اینکه موضع شما درباره اینکه مسئولان آموزشوپرورش وعده دادهاند معوقات معلمان پرداخت و با کتبی شدن وعده استخدام از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی ریاستجمهوری به کارگیری آنها آغاز شود چیست، گفت:قولها باید به عمل برسد. وجود معوقات یعنی دولت، خدمت و کار را دریافت کرده اما پول آن را پرداخت نکرده و این رویه خوبی نیست.دولت یک کارفرمای بزرگ است و بیدقتی به همین مسائل بیاعتمادی به دنبال میآورد.
مقتدایی با بیان اینکه معلمان نجیبانه منتظرند تا مدیران دولتی به وظایفشان عمل کنند، درباره مشکل استخدام معلمان ازجمله مربیان پیشدبستانی و صدور مجوز از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: دولت خودش مشکلاتش را حل کند.اگر وزیر و معاون رئیسجمهور نتوانند با خودشان به تفاهم برسند و قانون مجلس را رعایت کنند مصداق بیقانونی است.همه باید قانون را رعایت کنند و پاسخگوباشند.
- اظهارات رئیس مجلس
همزمان رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه مجلس به تنهایی نمیتواند مسائل مربوط به آموزش و پرورش را حل کند، توصیه کرد به عدمتعادلها در درآمدهای معلمان و دیگر کارکنان دولت توجه جدی شود.دکتر علی لاریجانی که به مناسبت روز معلم و در جمع روسای آموزش و پرورش کشور حضور پیدا کرده بود، با تأکید بر ضرورت اصلاحات در آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش باید کوچک و چابک شود.در این صورت است که مشکلات در این وزارتخانه به راحتی حل خواهد شد. البته قشر معلم در جامعه از فاصله بسیار در دریافتیها، گلهمند است و همین موضوع سبب شده که گاهی صدای معلمان به گوش مدیران در آموزش و پرورش نرسد. همچنین فاصلههای بسیاری میان کارکنان و مدیران این وزارتخانه وجود دارد.
به گزارش خانه ملت، وی با بیان اینکه قانون خدمات برای هماهنگی و همسانسازی میان دریافتیهای کارکنان دولت بهوجود آمده، افزود: دولت باید به این موضوع درخصوص دریافتی معلمان توجه کند، زیرا هر چه فاصلهها بیشتر شود، حرفها شنیده نخواهد شد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی به تنهایی نمیتواند مسائل مربوط به آموزش و پرورش را حل کند، گفت: دولت باید لایحه جداگانهای ارائه دهد، بنابراین باید به آموزش و پرورش در همین شرایط سخت اقتصادی نیز کمک کرد. از اینرو توصیه میکنم به عدمتعادلها در درآمدهای معلمان و دیگر کارکنان دولت توجه جدی شود.
دکتر لاریجانی همچنین با بیان اینکه برای تصویب سند تحول در وزارت آموزش و پرورش، زحمات بسیاری کشیده شده و دولت نقشه راه را در اینخصوص به خوبی طی کرده است، گفت: باید تأکید کرد که تحقق سند تحول، احتیاج به همگرایی و همکاری عموم مردم و خانوادههای دانشآموزان در آموزش و پرورش دارد. این در حالی است که چنین موضوعی در حال حاضر در کشور وجود ندارد و با نگارش و تزریق پول به آموزش و پرورش نمیتوان مشکلات این وزارتخانه را حل کرد. وی افزود: در نظام توسعه فقط نباید به نگارش برنامه و بودجه توجه کرد. تردیدی نیست که محور تحول در آموزش و پرورش بر دوش معلمان است و معلمان ستون اصلی تحول هستند، البته در دانشگاهها نیز همینطور است و محور اسلامی شدن دانشگاهها بر دوش استادان است. بنابراین منجی آموزش و پرورش معلم است.
false
true
true
true